Маленька Душа і Сонце

Маленька Душа і Сонце

Бог посміхнувся своєю великою посмішкою і сказав:


- Вірно! Ти є Світло!

Маленька Душа була дуже щаслива, бо зрозуміла, що рано чи пізно розуміють усі душі в Божому Царстві.

- Ух ти, - сказала Маленька душа, - але ж це дійсно круто!

Але скоро їй стало недостатньо одного знання того, хто вона є. Маленька Душа відчула, як у ній починається новий вир бажання. Тепер вона хотіла бути тим, чим вона була. І тоді Маленька Душа повернулася до Бога (що саме по собі, зовсім не погана ідея для всіх душ, які хочуть бути тим, Хто Вони Є Насправді) і сказала:

- Привіт, Боже! Тепер, коли я знаю, Хто Я Є, чи можна мені бути цим?

І Бог відповів:

- Ти хочеш сказати, що ти бажаєш бути тим, Ким Ти Вже Є?

- Чи бачиш, - відповіла Маленька Душа, - одна справа знати, Хто Я Є, і зовсім інша насправді бути цим. Я хочу відчути і відчути, як це бути Світлом!

- Але ти і так вже є Світлом, - повторив Бог, знову посміхаючись.

- Так, але я хочу дізнатися це, відчувши! - крикнула Маленька Душа.

- Ну що ж, - сказав Бог посміюючись, - Я мав би здогадатися про це. Ти завжди відрізнялася пристрастю до пригод, - але потім вираз Бога змінився, - Тільки ось, є тут одна річ...

- Яка така річ? - запитала Маленька Душа.

- Не існує нічого іншого, крім як Світло. Бачиш, я створив тільки те, чим ти і є; і виходить, що простого шляху пізнати себе як те, Хто Ти Є у тебе не передбачається. Розумієш, не існує нічого, чим би ти не була.

- Еее... - сказала Маленька Душа, яка була тепер дещо спантеличена.

- Подумай про це ось як, - сказав Бог, - Ти подібна свічці в променях Сонця. Ти світиш разом з мільйонами, трильйонами і трильярдами інших свічок, які і складають Сонце. І сонце не було б Сонцем без тебе. Спробувало б воно стати сонцем без однієї зі своїх зволікань... воно б просто не змогло б бути нормальним Сонцем, тому що сяяло б вже не так яскраво. І ось завдання, як пізнати себе як світло, коли ти знаходишся в самому центрі Світла? Нічого собі задачка?

- Ну ти ж Бог, - прищурилася Маленька Душа, - придумай же що-небудь!

І тоді Бог посміхнувся ще раз і сказав:

- Я вже придумав. Якщо скоро ти не можеш побачити себе як Світло, коли ти перебуваєш у Світлі, ми оточимо тебе темрявою.

- А що таке темрява? - запитала маленька душа.

- Це те, чим ти не є, - відповів Бог.
- А чи стане мені страшно від цієї темряви? - заплакала Маленька Душа.

"Тільки якщо ти вибереш злякатися, - відповів Бог, - Насправді, не існує нічого, чого варто було б боятися. І тільки, якщо ти вирішиш, що є, ти станеш боятися. Бачиш, ми все одно придумуємо все це. Ми втілюємося.

- О, - сказала Маленька Душа, і після цього відразу відчула себе значно краще.

Після цього Бог пояснив, що для того, щоб пізнати в відчуттях або відчути взагалі що-небудь, має з'явитися щось прямо протилежне. Або, іншими словами, якщо ти хочеш відчути щось - ти народжуєш появу чогось прямо протилежного.

- І це великий дар, - сказав Бог, - бо без нього ти б не змогла ніщо пізнати або відчути. Ты не можешь узнать, что такое Тепло без Холодно, Верх без Низа, Быстро без Медленно. Ти ніколи б не змогла дізнатися, що таке Ліво без Право, Тут без Там, Тепер без Тоді. Таким чином, - продовжив Бог, - коли ти будеш оточена темрявою, не підноси кулак до небес і не доводь свій голос до крику, і не проклинай темряву. Але замість цього будь Світлом в цій темряві і не божеволій з цього приводу. Тоді Ти і пізнаєш, Хто Ти Є Насправді, і всі інші відчують це також. Дозволь своєму Світлу сяяти так яскраво, що всі і кожен зможуть дізнатися, наскільки ти незвичайна!

- Ти хочеш сказати, що це нормально - дозволити іншим побачити те, наскільки я незвичайна? - запитала Маленька Душа.

- Ну зрозуміло! - засміявся Бог, - це дуже навіть в порядку! Але пам "ятайте, що" незвичайний "не означає" краще ". Кожен є незвичайним і особливим за своїм! При цьому багато хто встиг забути про це. І вони зрозуміють, що це нормально - бути особливим і незвичайним, тільки коли ти побачиш, що це в порядку речей для тебе - бути особливою.

- Ух ти, - сказала Маленька Душа, прийнявшись танцювати, сміятися і стрибати від радості, - Я можу бути такою особливою і незвичайною, якою захочу!

- Так, і ти можеш почати прямо зараз, - сказав Бог, який почав танцювати і сміятися і стрибати разом з Маленькою Душею, - Якою частиною особливого і незвичайного ти хочеш бути?

- Як це, якою частиною особливого і незвичайного? - повторила Маленька Душа, - я не розумію.

- Розумієш, - почав Бог, - бути Світлом - значить бути особливим, а бути особливим, включає в себе багато різних частин. Бути добрим - значить бути особливим. Бути ніжним - значить бути особливим. Бути особливим - також означає бути творчим, винахідливим. Бути терплячим - це теж означає бути особливим. Чи можеш ти придумати якісь інші способи бути особливим?

Маленька Душа посиділа трохи в мовчанні.

- Я можу придумати багато способів бути особливою! - вигукнула вона нарешті, - Бути підтримуючим - значить бути особливим. Бути віддаючим - це бути особливим. Бути особливим - це і бути доброзичливим. І бути дбайливим - це теж означає бути особливим.

- погодився Бог, - і ти можеш бути всім цим або будь-якою іншою частиною особливого, який побажаєш в будь-який момент. Це і є те, що означає бути Світлом.

Я знаю, чим я хочу бути, я знаю, чим хочу бути! - радісно оголосила Маленька Душа, - Я хочу бути тією частиною особливого, яка називається «прощаючий». Правда ж, що бути прощаючою - це означає бути особливою?

- О, так, - з упевненістю сказав Бог, - це дуже особливо.

- Добре, - сказала Маленька Душа, - саме цим я і хочу бути. Я хочу бути прощальною. Я хочу пізнати себе як прощаюча.

- Добре, - сказав Бог, - але є одна річ, про яку тобі слід знати.

Маленька Душа ставала трохи нетерплячою. Тепер їй здавалося, що на кожному кроці її очікують нові ускладнення.

- Що це таке? - запитала вона з подихом.

- Не існує нікого, кого можна було б пробачити.

- Вона ледь могла повірити тому, що почула.

- Нікого! - відповів Бог. - все, що я створив - абсолютно. Немає жодної іншої душі у всьому, що Я створив, яка була б менш досконала, ніж ти. Озирнися.

І саме тоді Маленька Душа усвідомила, що навколо зібрався великий натовп інших душ. Ці душі зібралися здалеку і звідусіль і з різних куточків Царства, бо всі дізналися, що Маленька Душа веде надзвичайну розмову з Богом, і всі і кожен бажали знати, про що йде мова.

Дивлячись на незліченну безліч присутніх душ, Маленька Душа була змушена погодитися. Жодна з душ не виглядала менш чудово, менш чудово або менш абсолютно ніж вона сама. Це було так дивно, і настільки ярок було світло, що виходить від присутніх душ, що Маленькій Душі доводилося навіть трохи прищурюватися, щоб дивитися на них.

- Кого ж прощати? - запитав Бог.

- Ммм-так, - сказала Маленька Душа, - повеселитися, схоже, не вдасться. А я-то хотіла пізнати себе як Те, Що Прощає. Я хотіла дізнатися, як це відчувається, коли ти такий ось особливий.

І Маленька Душа задумалася над тим, як було б відчувати себе, коли тобі сумно. Але саме тоді до неї підійшла інша Доброзичлива Душа

- Не варто турбуватися, Маленька Душа, - сказала їй Доброзичлива Душа, - я допоможу тобі.

- засвітилася Маленька Душа, - але що ж мені зробити для цього?

- Та нічого - я просто створю для тебе когось, кого ти зможеш пробачити!

- Ти так можеш?

- посміхнулася Дружня Душа, - в наступному своєму народженні, в наступному житті я зроблю щось, за що ти зможеш пробачити мене.

- Але навіщо? Навіщо тобі робити це? - запитала Маленька Душа, - Тобі досконалого Творіння! Тобі, яка вібрує з такою швидкістю, що народжується Світло, настільки яскраве, що навіть важко дивитися на тебе! Що може змусити тебе захотіти знизити свої вібрації, що твоє яскраве світло стане темним і важким? Що може стати причиною того, що ти, яка є Світло; ти, яка танцює з зірками і рухається через Царство зі швидкістю думки, захотіла б прийти в моє життя і зробити себе настільки важкою, що ти змогла б зробити щось погане?

- Відповідь дуже проста, - сказала Дружелюбна Душа, - я зроблю це, тому що я люблю тебе.

Маленька Душа була здивована, почувши таку відповідь.

- Не варто так дивуватися, - сказала Дружня Душа, - ти вже робила те ж саме і для мене. Невже ж ти не пам'ятаєш цього? О, ми ж стільки разів вже танцювали разом, ти і я. Протягом еонів і крізь століття ми танцювали з тобою цей танець. Протягом усього часу і в багатьох місцях ми грали вдвох з тобою.

Ми обидві були вже Всім Цим. Ми були і Верхом і Низом, і Лівим і Правим. Ми вже були і Там і Тут, Тепер і Тоді. Ми вже були Всім Цим. Ми були і чоловіками і жінками, хорошим і поганим; ми обидві вже бували і жертвами і лиходіями.

Так ми і робили насамперед безліч разів один для одного, ти і я; і кожна створювала для іншої точну і досконалу можливість для того, щоб Проявити і Пізнати, то Ким Ми є Насправді.

- Таким чином, - почала пояснювати Дружелюбна Душа далі, - цього разу в нашому наступному житті я постану перед тобою як «погана». І я зроблю щось дійсно жахливе і тоді ти зможеш пізнати себе як Та, Яка Прощає.

- Але що ж ти зробиш? - запитала Маленька Душа, трохи нервуюча, - що буде цим дійсно жахливим, що ти зробиш?

- О, - сказала Доброзичлива Душа посміхаючись, - ми неодмінно придумаємо що-небудь.

Але після цього Доброзичлива Душа стала якось серйознішою і сказала тихим голосом:

- Знаєш, в одному ти певно права.

Захотела узнать Маленькая Душа.

- Мені дійсно знадобиться уповільнити мої вібрації і стати дуже важкою для того, щоб зробити цю не дуже приємну річ для тебе. Мені доведеться прикидатися бути чимось зовсім на мене не схожим. І тепер я хочу попросити тебе про одну послугу у відповідь.

- Та все що хочеш! - Вигукнула Маленька Душа, почавши співати і танцювати, - Я буду прощальною! Я буду прощальною! - і тут Маленька Душа помітила, що Доброзичлива Душа продовжувала залишатися мовчазною.

- Так що ти хочеш? - запитала Маленька Душа, - Що я можу зробити для тебе? Ти просто ангел, погодившись зробити це для мене.

- Ну, зрозуміло, ця доброзичлива Душа і є ангел! - перервав їхню розмову Бог, - Кожен і є ангел. Пам'ятай завжди: Я посилаю вам тільки ангелів і нікого крім них.

І Маленька Душа згорала від нетерпіння зробити що-небудь для того, щоб задовольнити прохання Дружньої Душі:

- Так що ж я можу зробити для тебе? - запитала вона знову.

- Когда я стану бить тебя и причинять тебе боль, - начала Дружелюбная Душа, - в тот момент, когда я сделаю тебе худшее из всего того, что ты только можешь себе представить... У цей самий момент...

- Перервала її Маленька Душа, так що ж...?

Доброзичлива Душа мовчки глянула на Маленьку Душу і потім молвила:

- Пам'ятай, Хто Я Є Насправді.

- О, ну звичайно! - вигукнула Маленька Душа, - Я обіцяю! Я завжди буду пам'ятати тебе такою, якою бачу тебе тут і зараз.

- Добре, - сказала Доброзичлива Душа, - тому що, чи бачиш в чому тут справа: Я буду дуже сильно намагатися прикидатися, і я швидше за все, забуду те, хто я є насправді. І якщо ти не будеш пам'ятати те, Хто Я Є Насправді, я можу забути про це на дуже довгий час. І якщо я забуду, Хто Я Є, - ти можеш навіть забути Хто Ти Є і ми обидві загубимося. І тоді нам буде потрібна ще одна душа, яка прийде і нагадає нам про те, Хто Ми Є.

- Ні! Нам цього не потрібно! - пообіцяла маленька Душа, - Я пам'ятатиму, хто ти є! І я буду вдячна тобі за той дар, який ти принесеш мені - шанс пізнати і відчути те, Хто Я Є.

І угода була укладена, і Маленька Душа вирушила в своє нове життя, радісна від того, що буде Світлом, що саме по собі було дуже особливим; і подвійно радісна від того, що зможе бути тією частиною цього особливого, яка називається Прощення.

І Маленька Душа з нетерпінням чекала, коли їй надасться можливість відчути і пізнати себе як Прощення і принести подяку тій душі, яка зробить це можливим.

І в кожен новий момент цього нового життя, коли нова душа з'являлася на сцені, щоб ця нова душа не приносила в життя Маленької Душі - радість або печаль, і особливо, якщо це була печаль, Маленька Душа думала про те, що сказав їй Бог:

- Завжди пам'ятай, - посміхався Бог, - Я завжди посилаю вам тільки ангелів, і нікого крім них...


Image

Publish modules to the "offcanvas" position.