Немає релігії вище правди

Немає релігії вище правди

Найбільший злочин, який коли-небудь було скоєно проти людства, стався в той день, коли перший жерець придумав першу молитву, маючи на увазі егоїстичну мету. Бог, якого можна примилостивити несправедливими молитвами «благословити зброю» молящегося і надіслати поразку і смерть тисячам його ворогів - його братам, Божество, про яке можна думати, що вона не залишиться глухим до піснеспівдень і вихвалянь, - саме таке уявлення про Бога виховало себялюбість у людині і позбавило його впевнення Молитва є облагороджувальним діянням, коли вона представляє собою чисте почуття, гаряче бажання, що рветься з самого серця заради добра для інших людей, і коли вона абсолютно вільна від будь-якої егоїстичної особистої мети. Томлення по потойбічному природне і свято в людині, але за умови поділу цього блаженства з усіма іншими. Можна зрозуміти і високо оцінити слова «язичника» Сократа, який у своїй глибокій мудрості заявив, що «ми повинні молитися про благословення для всіх, оскільки боги краще знають, що для нас добре».


Але офіційне моління заради користі одного індивідуума, незважаючи на втрати для інших, є ганебним зі злочинів, не кажучи вже про те, що воно є недоречне самопам'ятання і забобон. Це безпосередній спадок, набутий пограбуванням від єговистів, євреїв Пустині та Золотого Тельця.

Кожен, хто пропонує комусь сліпо вірити, або хто захоплює за собою людство, підкоряючи його своїй могутній волі, приносить шкоду людству, хоча, може бути, і ненавмисно. Тому людина повинна уникати таких людей, як би великі і добрі вони не були.

По всьому світлу існували і існують пляшущі, стрибаючі і співаючі секти, які завдяки своїм пісням і проповідям поширилися подібно до зарази. Людина повинна знати, що це небезпечно, - і повинна прагнути уникати цього всіма засобами, які є в її владі.

Нам скажуть, що обряди, ритуали, формальне богослужіння і молитви є абсолютно необхідними. Але ми ніколи не погодимося з такими доводами, оскільки зовнішнє може розвиватися, рости і отримувати схилення тільки за рахунок і на шкоду внутрішнього - єдино реального і справжнього.

Всі Великі Вчителі - Будда, Зороастр, Ісус та ін. - були непримиренними ворогами усякого зовнішнього показу побожності, всього показного блиску марних церемоній, ханжества і лицемірства. Догма, сліпа віра і влада завжди були прокляттям людства, великими гасителями світла і істини.

Не менш зрозуміло стосовно Біблії та її символізму слів говорить Кірген. Він вигукує: «Якщо ми будемо дотримуватися букви і повинні розуміти те, що написано в законі, на зразок того, як розуміють євреї і простий народ, - то я почервонів би від сорому перш, ніж визнати, що Бог дав ці закони, оскільки закони, створені людьми, виглядають набагато краще і розумніше».

І цілком міг би «червоніти від сорому» цей щирий, чесний батько раннього Християнства, за часів його відносної чистоти. Але християни, єговисти нашого високоосвіченого і Цивілізованого століття зовсім не червоніють, навпаки, вони «проковтують» світло насамперед утворення Сонця, Мойсея, який відзначає свою власну смерть, смерть Аарона, який помирає двічі і похований в двох різних місцях, і все інше, незважаючи на те, що той же самий Оріген запитує з возмітів "Який розумний чоловік погодиться з повідомленням, що перший, другий і третій дні, в яких згадується вечір і ранок, були без сонця, місяця і зірок, а перший день без небес? Де знайти такого ідіота, хто б повірив, що Бог садив дерева в раю, в Едемі, як землекопашець і т. п.? Я вважаю, що кожна людина повинна розглядати всі ці речі як образи, під якими захований прихований сенс ".

І все ж мільйони «таких ідіотів» є в наш час освіти, а не тільки в третьому столітті. Якщо додати до цього недвозначне повідомлення Павла в «Посланні до Галатів» (№ № 22-25), що оповідь про Авраама і його синів все є «алегорія» і що «Агар є гора Синай», то, дійсно, немає в чому дорікнути християнину або язичнику, який відмовляється прийняти Біблію за що

«Вищі» Боги різних релігій і сект були винайдені для того, щоб затулити Єдине Вселенське Божество. Християни можуть виправдовуватися за прийняття свого Бога своїм незнанням його значення. Але навіщо постійно оспівувати хвалу Мойсеєвим євреям, які відкидали всіх інших Богів, зберігши лише найбільш фалічного і потім проголосивши себе монотеїстами? Ісус завжди наполегливо ігнорував Єгову. Він пішов проти Мойсеєвих заповідей (які Мойсей і не писав). Ісус визнавав тільки свого Небесного Отця і забороняв публічні богослужіння.

Однак мало хто знає, що дійсним засновником нинішнього Християнства був не Ісус і не Петро, а св. Павло. Павло належав до кола Посвячених, і як сказано (1-е Кор.3:10): «Я, по даній мені від Бога благодаті, як мудрий будівельник, поклав основу...» Цей апостол язичників є правдивим засновником християнства. "Вам кажу, язичникам: як апостол язичників, я прославляю моє служіння "(Рим.XI: 13). Для Павла Христос не є особистістю, але втілена ідея: «Якщо якась людина перебуває в Христі, вона є нове творіння». Він відродився, як після присвячення, бо Господь є дух людини. Павло був єдиним апостолом, який зрозумів, що Ісусові вчення лежать в основі Ісусових вчень, хоча він ніколи не зустрічався з ним.

Кожна людина повинна знати, що існують два чітко відмінні стилі, дві школи, в єврейських Священних Писаннях і Біблії: Елохістська та Єговистська. Вони завжди були антагоністичними; одні - елохісти - були Провідці (Рох), тоді як інші - єговисти - були Пророками (Набхі).

Нинішні християни та єговисти не тільки не знали і не мали найпотаємнішого знання про своїх богів, але й не бажають знати, покладаючись тільки на сліпу віру своїх послідовників. Коли гностичний Єгова (Ільда-Баоф) вигукнув: «Я - Батько і Бог», його мати Софія (Ашамот) відповіла: «Не бреши, Ільда-Баоф, бо перша людина (Антропос) вища за тебе».

Омани і спотворення в Біблії починаються вже з початкової фрази в Книзі Буття. Це відомо кожному єврейському вченому: переклад рядка «Спочатку Бог створив небеса і землю», не вдаючись у каббалістичні, окультні способи розшифровки, за днів Мойсея читався: «У першопричині розвинулися (еволюціонували) Боги (Елохіми), небеса і земля».

Тим, що християнська Церква зробила Єгову - одного з цих самих Елохімів - Найвищим Богом, вона зробила безнадійну плутанину в небесну ієрархію, незважаючи на цілі томи, написані Фомою Аквінським і його школою з цього приводу.

Однак всі ці та інші помилки залишимо для самих євреїв і єговистів, бо «Єгова» є лише Бог, який вище всіх Богів в очах тільки Ізраїлю та єговистів: "Я знаю, що Господь (Ізраїлю) великий, і що наш Господь вищий за всіх богів. («Псалтир» CXXXV, 5). Але як бути зі спотворенням Біблії самими «свідками Єгови»? У Запорізькому центрі науково-технічної інформації, в актовому залі на 2-му поверсі, де збираються єговісти, висить гасло: "Хто покличе ім" я Єгови, спасеться... " Але ж у тексті Біблії сказано: "Кожен, хто покличе Господнє Ім" я, спасеться "(Рим. Х:13). На перший погляд -'зовсім несуттєво, але ж у кожної релігії, громади, секти свій бог, під своїм ім'ям, як бути з ними?

Всі твердження «отців» церков християн, єговистів та старшин інших громад наївно приймаються, і в них вірять тисячі і десятки тисяч людей. Це відбувається тому, що вони не знають, а часто й не хочуть знати, що сказано в Бібліях (Священних книгах) інших народів.

А тепер відкрито і прямо поставимо питання: чому б фанатичному і затятиму священику, який прагне звернути в свою віру будь-якого члена суспільства, не використовувати для досягнення своєї мети всі наявні, і не тільки чисті, засоби. Адже він особисто працює не для якоїсь особистої егоїстичної мети, але з метою «порятунку душі» від «вічного прокляття». На його погляд, якщо тут і є магія, то це свята, гідна нагороди магія. Така влада сліпої віри.

І куди дивляться наші «батьки» області та міста, відділ з питань релігії обладміністрації, відділ культури, коли ці тоталітарні громади і секти, використовуючи владу грошей, отримують Палаци культури, кінотеатри, знаходячи можливість «зомбувати» свідомість людей і нашої молоді?

«Невігластво (тобто незнання) є пляма, що більше інших плямує людину», - стверджує одна зі світових релігій - буддизм. Людина настільки раб природи і обставин, наскільки вона неосвічена. У сучасних умовах можна бути внутрішньо вільним, перебуваючи у в "язниці, і почуватися рабом, володіючи матеріальними благами і владою.

Згідно з давніми вченнями, людина отримує звільнення (тобто свободу), йдучи шляхом Знання. На цьому шляху душа людини, її свідомість звільняється від темряви невігластва, забобонів і забобонів. Людина оволодіває таємницями природи і таємницями свого «Я». Розширюючи свою свідомість, людина усвідомлює себе космічною істотою, здатною вирішувати завдання космічного масштабу. На цьому для людини і людства починається Шлях космічний. Людина земної перетворюється на Богочеловіка - істоту, про яку мріяли філософи-космісти, називаючи його Мудрим Господарем, Управителем і Покращувачем Природи-Космосу. Чи таким ми бачимо зараз людину? Що допоможе людині, яка вирішила стати на Шлях знання, перетворитися на Мудрого Господаря?

Йому допоможе наука: філософія. Слово «філософія» через наше невігластво набуло абсолютно спотвореного сенсу. Вперше воно було використано Піфагором. Філософ - той, хто намагається знайти, з'ясувати. На відміну від слова «мудрець» - «людина, яка знає». Філософія - не тільки любов до мудрості, але й мудрість Любові.

Нинішній період людської історії характеризується зміною епох, зміною людських рас і, природно, зміною світоглядних систем. Безсумнівно, що новою формою знання буде синтезуюча всі вже існуючі: науку, філософію та релігію. Ці шляхи зіллються в один, що підніме людську свідомість на новий рівень і призведе до приголомшливих наукових відкриттів.


Image

Publish modules to the "offcanvas" position.