Критики назвали Wolfenstein II: The New Colossus «ідеалом однокористувальницьких шутерів»

Завтра, 27 жовтня, відбудеться прем'єра шутера Wolfenstein II: The New Colossus - сиквела Wolfenstein: The New Order від шведської студії MachceGames. Зарубіжні критики майже одностайно визнали продовження вдалим. Поточний рейтинг на агрегаторі рецензій Metacritic становить 89 балів зі 100 у PS4-версії і 84 бали - у варіанта для Xbox One. PC-версія поки не отримала достатньої кількості відгуків.

«Wolfenstein II: The New Colossus - прекрасне продовження хіта 2014 року з тими ж приємними і приємними битвами, вплетеними в захоплюючу і цього разу більш хвилюючу історію, - написав співробітник Xbox Achievements Ден Вебб (Dan Webb). - MachceGames зробила все, що потрібно, щоб догодити фанатам. У деякі моменти гра стає безглуздою, але це лише робить кривавий вибуховий сиквел ще краще ". Вебб назвав його «блискучим», але «аж ніяк не ідеальним»: він поскаржився на криву складності, систему навігаційних підказок і механізм зміни зброї, особливо в розпалі бою. Крім того, йому не сподобалося, що значну частину гри протагоніст має тільки половину здоров'я.

Проходження сюжетної лінії займає близько 15 годин, але розробники залишили на рівнях безліч прихованих предметів та інших секретів, так що при бажанні грати можна набагато довше. Більш того, як зауважив рецензент Attack of the Fanboy Вільям Шварц (William Schwartz), деякі з цих предметів просто необхідні навіть на середньому рівні складності. Мова про поліпшення для зброї на кшталт оптичних прицілів, більш містких магазинів і модифікаторів урона. Шварц зазначив, що рівні стали більш динамічними і схожими на лабіринти, і теж поскаржився на майже даремний маркер цілей. «Wolfenstein II: The New Colossus намагається балансувати на тонкій межі між тим, щоб вести геймера за ручку, і тим, щоб дозволити трохи досліджувати локації по шляху до зазначених цілей, - написав він. Проблема в тому, що якщо ви заблукаєте - а це траплялося з нами часто - темп гри перестане бути гарячковим ".

Хоча багатьом журналістам не сподобалася велика кількість розкиданих за рівнями предметів, які потрібно збирати заради досягнень, деякі все ж оцінили цю особливість. Наприклад, співробітник DualShockers Логан Мур (Logan Moore) зазначив, що серед них трапляються обривки газет і щоденників, а також пропагандистські тексти нацистів, які дозволяють дізнатися цікаві деталі передісторії. Мур залишився незадоволений тим, що дія другорядних місій відбувається у вже відвіданих локаціях, хоча самі завдання захоплюючі. Втім, рецензент все одно назвав Wolfenstein II: The New Colossus не просто найкращою грою жанру 2017 року, а «зразковим однокористувальницьким шутером» сучасності.

"Я багато чого чекав від Wolfenstein II: The New Colossus, але розробники з MachceGames зробили навіть краще, ніж я хотів, причому це стосується всіх її складових, - зізнався журналіст PlayStation LifeStyle Тайлер Тріз (Tyler Treese). Вони зробили одну з найскандальніших ігор в історії, яка не соромиться свого посилу про рівність і справедливість. Провокаційні сцени легко перетягують на себе увагу, але Wolfenstein II: The New Colossus - дуже душевна гра від початку до кінця ". Єдиним недоліком Тріз назвав відсутність по-справжньому грандіозного фіналу. Як і всі критики, він похвалив творців за величезну кількість другорядного контенту. Після проходження останнього головного сюжетного завдання користувачі можуть повернутися на попередні рівні, щоб виконати квести, що залишилися, вбити нацистських генералів і знайти предмети.

"Якщо хочете хороший шутер, пограйте в Wolfenstein II: The New Colossus, - написав співробітник PCGamesN Бен Барретт (Ben Barrett). - Якщо хочете неймовірну однокористувальницьку сюжетну кампанію, пограйте в Wolfenstein II: The New Colossus. Буде ще й третя частина. Навіть не знаю, як MachceGames вдасться перевершити другу ".

• DualShockers — 9,5/10;
  • PlayStation LifeStyle — 9,5/10;
  • Power Unlimited — 9,2/10;